Limarom Medical - partenerul de incredere al spitalelor, clinicilor si laboratoarelor din Romania in productia de halate si echipamente
Cand vorbim despre halate medicale pentru spitale, ne gandim imediat la acele piese vestimentare de culoare albe utilizate in laboratoare, farmacii, sali de chirurgie, chiar daca aceasta nu este singura lor utilizare. Aceste halate au fost folosite de multi ani pentru a proteja cadrele medicale aflate in exercitarea atributiilor de serviciu, fie din motive de sanatate sau igiena sau ambele. Halatul medical pentru spital nu a fost doar un simbol al curateniei, dar, intr-o lume in care s-a dovedit in cele din urma ca majoritatea bolilor sunt produsul microorganismelor, functia principala a acestui echipament de protectie personala este de a oferi o protectie „dubla” impotriva acestor infectii. Cu alte cuvinte, prin intermediul acestor halate medicale pentru spitale reusiti sa protejati pacientul de eventualele contaminari provenite de la medici si protejati medicul in timpul oricarei proceduri de tratament.
Avand in vedere importanta halatelor medicale, este indicat sa sa ia in considerare mai multe criterii de alegere a acestora. Prin urmare, exista exista trei tipuri de halat, cele pentru protectie sporita, interventii chirurgicale si pentru manipularea agentilor chimici. Primele nu sunt sterilizate si sunt utilizate pentru a proteja cadrul medical de contactul cu microorganisme si cantitati mici de fluide corporale in cursul activitatilor de ingrijire a pacientului. Al doilea vine ca produs sterilizat si poate fi gasit in diferite dimensiuni. Acestea sunt utilizate in timpul interventiei chirurgicale sau in medii sterile. Al treilea ar trebui utilizat in timpul procedurilor medicale si al activitatilor de ingrijire a pacientului, atunci cand se intampla ca imbracamintea sau pielea expusa sa vina in contact cu sangele, fluidele corporale, secretiile sau excretiile.
Cu maneci lungi sau cu maneci scurte?
Exista halate medicale cu maneci scurte si altele cu maneci lungi. In cazul laboratoarelor, se utilizeaza aproape 100% din maneci lungi, care respecta reglementarile in vigoare si contribuie, de asemenea, la o mai buna protectie a bratelor.
De asemenea, halatele medicale trebuie sa acopere bine corpul, pentru ca intr-un laborator, este important ca toate partile corpului sa fie acoperite. In cazul bluzelor, nu este suficient ca acestea sa aiba maneci lungi, ele sunt menite sa fie cat mai lungi posibil. Acesta este motivul pentru care majoritatea au lungimi considerabile.
In prezent exista o
gama larga de materiale disponibile pentru realizarea acestor halate medicale. De exemplu, exista materiale clasice, precum bumbacul, dar exista si
fibre sintetice, capabile sa protejeze impotriva radiatiilor sau a scanteilor electrice,
in cazul muncii de laborator. Ideea este ca, in unele cazuri, unele materiale
pot fi periculoase, deoarece daca intra in contact cu diverse substante, pot fi
deteriorate si, de asemenea, pot afecta persoana in cauza la nivelul pielii. De
aceea, la Limarom ne ocupam de producerea de echipamente medicale de buna
calitate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu